Acesta este un exemplu de șablon de discurs de pensionare. Acesta este un discurs de adio pentru ceremoniile de pensionare ale profesorilor de școală primară, profesorilor de gimnaziu și profesorilor de liceu.


Discurs de pensionare profesor de liceu

Buna ziua. Mulțumim mult tuturor elevilor, personalului și părinților care au fost aici alături de noi. Astăzi, părinții și studenții au susținut chiar și o ceremonie de pensionare pentru mine, așa că este o zi foarte impresionantă pentru mine. Astăzi este ultima mea zi în viața publică ca educator. Este greu să exprim totul în cuvinte, dar mă simt trist și, pe de altă parte, îmi este rău.

În primul rând, privind în urmă la zilele pe care le-am trăit ca educatoare, se pare că erau multe lucruri care îmi lipseau. Îmi trec prin minte multe gânduri, dar ca educatoare mă gândesc la ce fel de profesor am fost pentru copii. De asemenea, ca educator, nu pot să nu mă întreb ce progres am contribuit la societate. Dacă mă gândesc bine, nu am fost de mare ajutor societății, dar, ca toți educatorii, am avut mereu inima să acționez corect ca educator și să conduc copiii pe calea adevărată. Cu toate acestea, cred că cel mai plin de satisfacții a fost atunci când discipolii care m-au învățat ca propriii mei copii au devenit membri ai societății și și-au arătat abilitățile într-o poziție excelentă. Când asemenea discipoli au venit la mine și mi-au spus un cuvânt de mulțumire, m-am simțit răsplătit și fericit ca profesor. De asemenea, îmi amintesc că am îndemnat și am îngrijit cu dragoste de elevii care rătăceau pentru că nu se puteau adapta bine la viața școlară. Chiar și atunci când acei discipoli nu au înțeles greșit cuvintele și acțiunile mele și și-au corectat mintea, am fost plin de bucurie că i-am ridicat corect.

În timpul vieții mele publice lungi și posibil scurte, am fost distras de copiii mei, având grijă de studenții mei. Deci, mai degrabă, îmi pare rău pentru copiii mei. Dar cred că copiii mei vor înțelege ce vreau să spun. De asemenea, elevii simt uneori că acțiunile mele sunt dure, așa că dacă există vreo resentimente, neînțelegere sau resentimente pe care le-am avut, aș dori să renunțe la el. Între timp, îmi jur, nu a existat niciodată un moment în care să fi tratat elevii cu egoism. Plec din campus astăzi, dar inima mea va rămâne mereu. De asemenea, cred că membrii facultății rămași vor face tot posibilul ca educatori pentru a ghida studenții. Încă o dată, vă mulțumesc că ați organizat astăzi o petrecere de rămas bun pentru mine și voi spera mereu că studenții au un viitor strălucit înaintea lor.


6 mai 2023

○○○ Profesor de liceu ○○○


Mesajul de adio de la un profesor care părăsește profesia de cadru didactic

Bună ziua tuturor. Se pare că frigul din mijlocul iernii a devenit mai aprigă pe măsură ce se apropie ianuarie. De obicei îmi place un scaun la fereastră. Pentru că nu este frustrant. Probabil că sunt mulți oameni ca mine, dar nu cu mult timp în urmă, clienții care s-au așezat pe terasă pentru a se bucura de lumina soarelui sau pentru a scăpa de interiorul înfundat au intrat în casă pentru a scăpa de frig. Cei care se bucură de vântul primăvara și de soarele toamna sunt ocupați să evite soarele vara și să evite vântul iarna. Totuși, dacă e iarnă pe care oricum trebuie să o depășești, nu fugi. Deschide azi fereastra și simte vântul rece cu tot corpul tău. Sper să vă bucurați de iarnă ca orice alt anotimp.

Este greu să vă iau rămas bun de la voi toți și urăsc să părăsesc această școală dragă, așa că am încercat să închid ochii la realitate. Cu toate acestea, acum accept cu încredere această realitate și încerc să culeg frumusețea finalului. Când m-am hotărât prima dată să devin profesor, eram hotărât să devin un profesor uman. În școala elementară am decis să devin profesor.

A fost când profesorul unei școli elementare a renunțat la școală. Îmi plăcea profesorul meu, așa că am vrut să rămână la școală. Dar profesorul a părăsit școala, apoi a lăsat un bilet pentru fiecare elev. După ce am citit melodia profesorului, inima mi-a tresărit. Am mai spus: „Trebuie să devin un profesor ca acesta!” Am făcut o promisiune. Așa am trăit cu inima bătând toată ziua la un cuvânt de laudă scris pe biletul lăsat de profesor. Pentru mine, un profesor era genul ăsta de persoană.

Mă face să mă gândesc la ce fel de existență aș fi fost pentru discipolii mei. Mă gândesc dacă am arătat interes și afecțiune sincer față de copii, așa cum au făcut profesorii mei în trecut, sau dacă i-am neglijat pe elevi cu scuza că sunt ocupat. De asemenea, am început să mă gândesc dacă îmi trăisem viața așa cum plănuisem inițial. Sunt îngrijorat că am uitat o vreme intenția inițială pe care am simțit-o în școala elementară.

Nu știu ce să fac cu această inimă amețită de când părăsesc școala care mi-a plăcut. Este adevărat că mai întâi vin în minte chipurile copiilor care nu au putut să învețe și au avut doar probleme. Pare să fie inima unei mame care își face griji mai mult pentru copilul ei urât decât pentru copilul ei de succes. Te rog, undeva, sper că îți faci partea și trăiești cu căldură în inima ta. mulțumesc


6 mai 2023

Profesor ○○○


La ceremonia de demisie a directorului, un mesaj de mulțumire din partea reprezentanților studenților

Director, ce mai faci? Timpul trece bine. A trecut deja la sfârșitul anului 2022. A mai rămas un singur calendar și păcat că trebuie să trec prin noiembrie fără să fac nimic bine. După cum a spus astronomul Galileo, motivul pentru care timpul trece atât de bine este probabil pentru că pământul încă se rotește. La sfârșit de an așa îmi amintește de lucrurile pe care nu le-am făcut și de greșelile pe care le-am făcut. Regret de ce nu m-am descurcat bine și mă gândesc la cuvântul dacă din nou de mai multe ori. Dar ceasul merge doar spre dreapta. Niciun ceas nu se rotește spre stânga. Trăim în prezent și ne îndreptăm spre viitor. Oamenii care merg cu spatele au mai multe șanse să se împiedice de pietre mici și să cadă. Privește drept înainte și speră să nu cazi.

Cineva a spus că cel mai important lucru în viață este întâlnirea. Întâlnirea cu directorul a fost o întâlnire valoroasă. I-a tratat pe copii într-un mod cald și prietenos, s-a ocupat de conducerea școlii în mod corect bazat pe principii și a arătat modul în care a condus școala cu dragoste și virtute. În vremurile fericite pe care le-am împărtășit împreună, sunt amintiri calde cu directorul. Rând pe rând, mă gândesc la felul în care a făcut curățenie la școală fără un cuvânt, la felul în care a mângâiat cu bunăvoință părul copiilor și la felul în care a scris de mână scrisori și ne-a dat să ne împărtășim cărți bune și scrieri bune. De asemenea, ne-a mișcat mereu cu cuvintele sale frumoase de învățătură, indiferent unde s-ar fi aflat.

El a arătat interes și virtute fiecărui angajat cu înfățișarea unui lider adevărat, puternic, dar blând, cu capul rece și cald, delicat, dar cu cadru mare și imparțial în orice caz, indiferent de stânga sau dreapta. A fost o plăcere să o însoțesc pe profesor.

Așa cum copiii învață de la părinți, noi am învățat multe de la director. Era răcoros și confortabil sub copacul mare numit Principal. Și încetul cu încetul mi-am dat seama care este calea unui adevărat profesor.

Cuvântul „ultimul” pe care l-am auzit de la director de câteva ori înainte de azi este ca un vânt singuratic de toamnă care îmi străpunge inima. Cu toții ne iubim și ne respectăm directorul. Acum, voi lăsa în urmă amintiri frumoase și prețioase în ○○. Relația cu directorul a fost un însoțitor frumos pentru noi toți, inclusiv pentru personalul nostru, elevii și părinții. Chiar dacă părăsești școala, te rog să emani un parfum ca o floare eternă care nu se estompează niciodată în lumea educațională. Mă rog ca sănătatea și fericirea să fie mereu cu tine pe calea unui nou început. mulțumesc


30 noiembrie 2022

Reprezentantul studenților ○○○


Discurs de rămas bun pentru pensionarea profesorului

Vă mulțumim tuturor celor care au făcut ca acest eveniment să strălucească. Astăzi se împlinesc 30 de ani. Înfruntând astăzi, ceea ce părea că nu va veni niciodată când eram tânăr, simt cu adevărat emoții amestecate. În timp ce alegeam o cravată pe care să o port aici astăzi, mă simțeam puțin sentimentală. Am trăit într-un costum vechi, dar am purtat un costum puțin scump pentru această ceremonie de pensionare. Văzându-mă, soția mea a fost surprinsă. Am purtat haine scumpe azi, dar e în regulă. Pentru că astăzi în viața mea este o zi care merită. Ultimul înseamnă mult pentru toată lumea. Va fi cu atât mai mult dacă va fi ziua în care istoria lungă și trecută care a ocupat cea mai mare parte a vieții unei persoane se încheie. Astăzi este doar o astfel de zi.

Pentru mine, profesia de cadru didactic, numele profesor, are o semnificație mare care nu poate fi înlocuită cu nimic. Când eram student, visam să devin profesor, iar când eram tânăr, treceam prin griji intense, apoi mergeam înainte și înapoi între fericire și agonie în timp ce aveam de-a face cu studenții în domeniu. „Profesor” are o semnificație specială pentru mine. Asta pentru că întreaga mea viață este concentrată în acel cuvânt scurt. Acum părăsesc scena pe care am iubit-o și m-am îngrijorat atât de mult.

Plec, lasand copiii care au crescut zi de zi si elevii care mi-au facut bucurie doar fiind la scoala. Dar mai am câteva zile din viața mea. La un moment dat, chiar am avut gândul slab că în ziua în care voi părăsi profesia de dascăl, viața mea se va sfârși. Dar a părăsi câmpul nu înseamnă a abandona copiii și a pierde școala pentru totdeauna. Privind înapoi la cariera mea didactică, promit să mă dedic activităților de scriere pe care le-am amânat până acum și să încerc să trăiesc o viață care să fie o piatră de hotar pentru cineva din afara școlii.

Sper că toți cei din școală veți deveni martori vii ai educației care poate crește o persoană, educație care poate îndrepta o persoană în direcția corectă și educație adevărată care poate convinge cu îndrăzneală elevii când merg pe calea greșită. Așadar, dacă îmi permiteți să văd și să aud numele școlii noastre chiar și de la distanță și să-mi faceți o satisfacție la bătrânețe, nu voi regreta. Voi fi absorbit să fac o nouă istorie. Părăsesc școala, încredințând școala tuturor celor care trăiți istoria educației japoneze. Sper că studenții vor avea un viitor strălucit în față și îmi voi termina mărturia.


25 mai 2023

○○ Asistent director al școlii elementare ○○○


Scrisori de adio pentru pensionarea profesorilor scrise de colegii profesori

Buna ziua? Astăzi, pare a fi o zi care te face să simți energia caldă a primăverii în ciuda iernii. Astăzi este ceremonia de pensionare a profesorului ○○, adevăratul nostru profesor și adevăratul educator. Ca o lumânare care îți arde corpul pentru a lumina întunericul, te felicit sincer pentru pensionarea ta onorabilă din profesorul ○○○, care s-a dedicat educației într-un mediu educațional sterp. Profesorul ○○○ a lucrat ca profesor la școala noastră timp de ○ ani și a făcut multe pentru dezvoltarea școlii elementare ○○. Profesorul ○○○ a avut întotdeauna grijă de elevi cu dragoste caldă, ca propriul său copil, și a arătat personal cum arată un educator sincer și afectuos. De asemenea, din punctul de vedere al profesorului junior, ca un tată, uneori ca un unchi, a contat mereu pe dificultăți în timpul predării și nu a predat cuvintele de ajutor.

Nu l-am văzut eu însumi, dar în timpul zilelor sale de predare, el era binecunoscut ca un mare profesor care era respectat de studenți pentru abilitățile sale excelente și dragostea pentru discipolii săi. Se spune că acesta a fost destul de faimos printre profesorii altor școli elementare din apropiere, dincolo de școala noastră elementară ○○, așa că merită să ghicim cât de mult a fost dragostea profesorului pentru elevii săi.

Profesorul a spus întotdeauna să tratăm elevii cu dragoste. Profesorul mi-a spus: „Chiar dacă salariul profesorului este mic, lucrul care valorează mai mult decât banii este îndrumarea elevilor”. Profesorul a spus că dacă elevii cresc în direcția bună, nu există salariu mai mare decât atât. Profesorul a încercat întotdeauna să-i învețe pe profesorii noștri juniori cum să trateze elevii cu dragoste. Acum regret foarte mult să-l trimit pe profesor. Sunteți încă tânăr, sunt multe lucruri pe care doriți să le faceți și sunt multe lucruri pe care trebuie să le faceți, dar este foarte trist și trist să le trimiți în numele pensionării.

Astăzi, profesorul părăsește lumea educației, dar cred că cuvintele prețioase ale profesorului, care au fost semănate de-a lungul anilor de predare, vor rămâne ca o oglindă a vieții în inimile nenumăraților elevi și profesori juniori. Încă o dată, felicitări profesoarei ○○○ pentru pensionarea ei onorabilă și vă doresc o viață mai sănătoasă și mai fericită în numele școlii elementare ○○. Voi trata elevii cu dragoste conform învățăturilor profesorului. mulțumesc


25 mai 2023

Reprezentantul profesorului ○○○


Ceremonia finală de rămas bun a profesorului de la liceu

Bună ziua tuturor? Încântat de cunoştinţă. Weekendul trecut, eu și familia mea am urcat pe un mic munte din fața casei noastre. Nu l-am putut recunoaște pentru că era acoperit de soarele fierbinte în timpul zilei, dar natura deja se pregătea pentru noul anotimp. Așa cum există o vorbă care spune că spatele unei persoane care știe când să plece este frumos, văzând când știe când va veni toamna și se retrage încet, nici acesta nu poate fi mai frumos. În munți, frunzele colorate se întreceau cu înverșunare pentru a se așeza, iar cerul se ridica la un loc înalt, ca și cum ar fi alergat o cursă. Aerul, de parcă ar fi fost mereu așa, a îndepărtat energia grea și umedă și a dat doar o senzație de răcoare. După ce am văzut frumoasa providență a naturii, am simțit brusc că a venit timpul să urmez ordinea timpului.

Doamnelor și domnilor, pentru ultima oară astăzi îmi dau demisia de la predare. Cel mai mândru lucru la cei 38 de ani de viață de cadru didactic este să pot petrece ultimele zile cu studenții. Și mă simt bine să întâlnesc studenți care se pregătesc să înfrunte o nouă societate. Îmi pare foarte rău că nu v-am putut urmări pe toți până la examen. Totuși, am simțit că acum este momentul potrivit să plec. Personal, este foarte regretabil că nu v-am văzut pe toți intrând la facultate. Nu există discipol care să nu fie ca copilul meu. Așa cum nu există nici un deget care să nu doare de la mușcarea din zece degete, discipolii sunt genul acesta de existență pentru mine. Chiar dacă sunt pensionar, sper că va rămâne mult timp în inimile voastre. Mai sunt acum vreo 2 luni pana la examen. Vara fierbinte a lunii august se încheie și toamna începe cu septembrie, iar mintea ta va fi neliniștită, dar anul acesta este un moment în care ai nevoie de mai multă concentrare decât de o minte neliniștită.

Admiterea la facultate este importantă în viață. Când m-am consultat cu tine în trecut, s-a dovedit că, în majoritatea cazurilor, trebuie să treci printr-un proces de studiu aprofundat la universitate pentru ca visele tale de viitor să devină realitate. De aceea stai aici chiar acum și lucrezi din greu pentru viitor. Fructul dulce așteaptă la sfârșitul unui proces dureros.

toata lumea! Nu există renunțare. Nu o dată sau de două ori am vrut să renunț în timp ce lucram ca profesor. nu stiu cati. Cu toate acestea, visele, speranțele și meritul au fost cele care au precedat o inimă dificilă și dureroasă și cred că în acest moment de pensionare. Sunt foarte bucuros că nu am renunțat atunci. Toată lumea, greul proces al suferinței pentru o vreme se va întoarce la voi ca niște fructe foarte dulci. Acesta a fost ultimul lucru pe care am vrut să-l spun în prelegere. Elevii mei de liceu, vă iubesc.


6 mai 2023

Învățător de acasă ○○○


Mesaj de pensionare a directorului liceului

Buna ziua? Iunie este momentul în care simți că devine mai cald în fiecare zi. Este o zi fierbinte de vară, dar trăiești fericit astăzi? Umiditatea este mai mare decât de obicei, așa că bănuiesc că sezonul ploios va începe în curând. Spre deosebire de presupunerea noastră, cerul doar salută cu o față strălucitoare.

Este important să nu pierzi ritmul oricât de cald ar fi, nu? Trebuie să verificăm ce avem de făcut astăzi și să cultivăm obiceiul de a nu amâna. Aș dori să-mi exprim sincera mulțumire tuturor invitaților care au participat astăzi, în ciuda programului lor încărcat. Sunt foarte recunoscător că pot să-ți iau rămas bun de la tine într-o zi bună. Mă gândesc la toate lucrurile bune și rele ca la amintiri și încerc să plec, păstrându-le bine. Plecarea nu ar însemna sfârșitul, ci un alt început, nu? Este o provocare pentru un alt început, nu pentru final. Așadar, sper că mă vei vedea cu râsete și aplauze mai degrabă decât cu lacrimi, pentru ca finalul meu să nu fie jalnic.

Astăzi, sunt foarte bucuros că am ocazia să fac voluntariat pentru dezvoltarea educației la ○○ Liceu, un cămin educațional istoric.

Recent, schimbările în sistemul de învățământ progresează foarte rapid, cum ar fi violența școlară, încălcarea drepturilor profesorilor și criza învățământului public, diversificarea curriculumului și a educației școlare, inclusiv implementarea sistemului de clasă de 5 zile și reorganizarea organizațională. În acest moment, am simțit ponderea responsabilității care mi-a fost încredințată și am depus toate eforturile pentru a înfrunta corect paradigma în schimbare a educației.

『Jeff Raikes』 Vicepreședintele MS a spus că ar trebui să știi cum să vezi vești bune după veștile proaste. „Oamenilor le este frică să dea vești proaste. Dar veștile proaste oferă uneori cele mai importante informații pentru îmbunătățirea performanței afacerii. Întotdeauna cer vești bune și vești proaste în același timp și cer ca veștile proaste să fie date mai întâi. Și prin aceasta, am făcut din o regulă să identificăm problemele dificile și să discutăm despre ceea ce trebuie îmbunătățit.”

Desigur, plecarea mea ar putea servi drept o oportunitate mai bună pentru școală și elevi. Dacă apa stă, va putrezi, dar încerc să o accept ca un sens pozitiv, așa cum viețuitoarele pot fi menținute în viață doar atunci când curge.

Sper din tot sufletul ca Liceul nostru ○○ să devină un liceu de prestigiu în regiune, în urma directorului care vine în numele meu. Sunt recunoscător numeroșilor profesori și studenți care m-au ajutat mereu în această perioadă. Am considerat întotdeauna ca prima misiune a administrației educaționale să fie un serviciu dedicat. Voi continua să ascult cu fidelitate vocile familiei educaționale, inclusiv a școlii. Nu este ultima dată, dar îmi voi petrece restul vieții comunicând liber cu studenții și educând studenții din alte părți, așa că vă rog să mă susțineți pentru această nouă provocare. Lacrimile îmi acoperă ochii când părăsesc acest loc familiar, dar sunt pe cale să-mi termin adresa de pensionare. mulțumesc


6 mai 2023

○○Director de liceu ○○○


Exemplu de felicitare pentru pensionare a directorului

Bună ziua tuturor?

Se spune că vine primăvara, dar vântul este încă rece. Mulțumesc foarte mult oaspeților, personalului școlii și părinților care au participat pentru a mă felicita pentru pensionarea mea, în ciuda vremii reci. Astăzi, acest loc a devenit atât de penibil încât nu știu ce să fac.

Când mi-am luat prima oară slujba de profesor, i-am respectat pe profesorii care au atins vârsta de pensionare și credeau că vârsta de pensionare este o poveste îndepărtată de mine, dar acum că sunt aici, mă simt foarte nou. Când mi-am venit în fire că timpul este ca un flux de lichidare, la un moment dat stau aici să-mi iau rămas-bun. Între timp, am reușit să ating o vârstă onorabilă de pensionare în timp ce mă concentrez pe educația studenților în mai multe moduri. Mulțumim îndrumării și ajutorului profesorilor și părinților. Multumesc pentru asta. Pe de altă parte, cred că este și datorită soției mele care m-a susținut în tot acest timp. Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi și eu. Nu-mi păsa de familia mea pentru că nu știam altceva decât școală. De acum înainte, voi putea să o abordez pe soția mea ca pe un soț grijuliu, să mă bucur de timpul liber, să călătoresc și să-mi petrec tot restul vieții cu ea.

Acum, când plec, aș vrea să spun un lucru colegilor mei juniori. Deveniți proprietarul oricând și oriunde. Acest moment în care mă aflu este totul. Astăzi, sunt mulți proprietari de societate sau de școli, dar este o realitate tristă că numărul proprietarilor adevărați responsabili este în scădere. De exemplu, dacă treceți pe lângă un robinet de apă și apa de la robinet curge, un proprietar responsabil va închide robinetul și va trece. Sper că acești adevărați maeștri suntem toți studenții și personalul. De asemenea, sper să găsești satisfacție și fericire în acest moment, aici și acum, mai degrabă decât să cauți satisfacția și fericirea departe. Sper ca noi toți, studenți și profesori, să fim credincioși și să facem tot posibilul în acest moment în care ne aflăm.

În cele din urmă, îmi doresc dezvoltarea nesfârșită a ○○ Școlii Elementare și sănătatea și fericirea tuturor celor prezenți aici, în numele adresei mele de pensionare. mulțumesc


9 august 2023

Director ○○○


Mesaj de mulțumire pentru pensionare de la reprezentantul profesorului

Bună ziua tuturor. Se spunea că ziua va fi plină din această după-amiază, dar este încă foarte frig. Zilele sunt reci, dar sper că inimile tuturor sunt calde.

Îmi amintesc prima dată când m-am întâlnit cu directorul ○○○. În ziua în care am venit prima oară la ○○ școala elementară, care îmi era necunoscută, mi-a dat o ceașcă de ceai fierbinte și mi-a spus: „Văzându-mi tinerii de la aceeași școală îmi dă putere.”

Principalul ○○○ este cineva care prețuiește profunzimea relațiilor și timpul întâlnirii. Indiferent de carieră și vârstă, el este cel care se uită la fiecare persoană pe care o întâlnește, chiar și la urmele unei vieți, își amintește și de care se îngrijește cu căldură atunci când este nevoie de ajutor.

Cred că interesul pentru cealaltă persoană este afecțiune în curând. Am primit doar inima care își amintește chiar și cele mai mici detalii. În numele tuturor celor care ați primit acea inimă caldă aici timp de ○ ani, aș dori să transmit acea inimă directorului ○○○ astăzi.

Dintre învățăturile directorului, poate cele mai profund gravate învățături sunt „lucrarea în echipă” și „pregătirea”. Îmi amintesc ce a spus directorul când am câștigat nu cu mult timp în urmă competiția sportivă pentru personalul școlii. Directorul a spus: „Bucuria de astăzi nu a venit din eforturile câtorva oameni prezenți aici. Datorită profesorilor care ne-au încurajat cu o singură minte și chiar au umplut locurile goale, astfel încât jucătorii să se poată concentra asupra competiției.”

În plus, a spus că este un profesor care este mereu pregătit. În fiecare an, în vacanță, a subliniat mereu auto-studiul profesorilor. M-a sfătuit să fiu mereu pregătit pentru că mintea și abilitățile pe care le-am perfecționat vor fi cu siguranță folosite cu seriozitate. El și-a încurajat juniorii să devină profesori, spunând că numai profesorii pregătiți pot conduce educația. Întotdeauna a avut o conversație plăcută cu oricine și a împărtășit bucuriile și necazurile ca familie, tratându-i pe toți în mod obișnuit cu personalitatea lui degajată. Sunt profund întristat să mă despart de un director atât de minunat. Este regretabil că lucrurile care m-au făcut să râd cu cuvintele sale dure, dar sincere și felul în care a acționat cu încredere și încredere vor rămâne acum ca amintiri din trecutul meu.

Acum, sper că vei găsi ceea ce nu ai reușit să faci, ceea ce vrei să faci și să atragi un peisaj generos către o altă lume cu un ochi bun. În cele din urmă, aș vrea să-mi iau rămas bun de la directorul ○○○, care a mers mereu pe calea unui profesor cu o inimă neclintită și curată. mulțumesc


13 august 2023

Reprezentantul profesorului ○○○