Am vizionat filmul francez 『Coco Chanel』 în august 2009. Acesta este un film care descrie viața designerului francez 『Gabrielle Chanel』.


Deși filmul 『Coco Chanel』 nu a fost un succes de box office. Cu toate acestea, 『Coco Chanel』 este un designer de modă pe care îl admir mereu, așa că nu puteam să renunț la acest film. Scurtul rezumat al filmului este următorul. 『Coco Chanel』, care visa să devină cântăreață, lucrează ca croitoreasă. Între timp, ea a lucrat ca cântăreață la o cafenea noaptea și a fost introdusă în societatea din clasa superioară printr-un bărbat. Acolo, ea l-a întâlnit pe singurul bărbat pe care l-a iubit, Arthur Capell, și și-a deschis un magazin de pălării și îmbrăcăminte cu tot sprijinul lui. În special, ideea ei revoluționară de a proiecta haine frumoase, dar confortabile, a catapultat-o ​​în rândurile succesului. Cu toate acestea, după ce a eșuat în dragoste și a trecut printr-o furtună, viața ei de femeie ajunge la un sfârșit singuratic.

Ceea ce am fost dezamăgit în timp ce urmăream acest film a fost că nu părea să conțină o poveste profundă despre lumea ei de design, deoarece se concentra mai degrabă pe viața ei de femeie decât pe povestea ei ca designer al lui 『Coco Chanel』. Cu toate acestea, este clar semnificativ că acest film m-a făcut să mă gândesc din nou la gândurile ei despre modă și despre propria ei lume a designului. Deci, indiferent de intriga filmului, aș dori să notez ce m-am gândit despre 『Coco Chanel』.

『Coco Chanel』 este un designer de modă care a creat „Chanel”, unul dintre cele mai importante mărci de lux din lume. Cred că majoritatea oamenilor au auzit de parfumul „Chanel No. 5”, despre care se spune că vinde o sticlă la fiecare 30 de secunde în toată lumea, sau de geanta de umăr cu lanț care a devenit un vis pentru femei. Deci, cei mai mulți oameni știu numele ei. Deci, ce a imprimat-o aproape în mintea tuturor? A început nu cu parfum sau genți de la mărcile de lux menționate mai sus. Aceasta a fost „inovația de design” pe care a adus-o.

『Coco Chanel』 a fost inițial un designer de pălării, dar în jurul anului 1915 și-a mutat atenția către designul de îmbrăcăminte pentru femei. Pe măsură ce magazinul de pălării a prosperat, femeile aristocratice care îi iubeau pălăriile i-au cerut să-și creeze propriile rochii și, pe măsură ce numărul creștea, ea și-a deschis un magazin de costume.

Femeile de atunci trebuiau să aibă o talie mică pentru a fi recunoscute ca fiind frumoase. Prin urmare, a fost folosit un corset pentru a trage pieptul în sus și a strânge talia pentru a da aspectul unei talii subțiri. Ca urmare a utilizării excesive a acestor corsete, femeile din acel moment sufereau de deformări la coaste și la organe. De asemenea, la vremea aceea, hainele fanteziste erau direct legate de hainele frumoase.

Prin urmare, au devenit populare rochiile decorate cu bijuterii orbitoare sau rochiile cu design unic și extravagante. Cu toate acestea, decorarea excesivă a crescut greutatea hainelor și a pus o povară asupra corpului purtătorului, iar hainele cu forme unice sau sclipitoare nu au fost deloc rezultatul luării în considerare a comoditatii.

Pentru a elibera femeile din această situație, 『Coco Chanel』 a spart modelul anterior și a început să creeze haine pentru femei simple, ușor de purtat. A început cu un costum în stil cardigan, numit astăzi „costumul Chanel”. A fost introdus materialul din jerseu, care fusese rar folosit înainte în îmbrăcămintea femeilor. Acest lucru se datorează faptului că materialul de jerseu are caracteristici bune de mobilitate. Și lungimea fustei a fost scurtată până la genunchi. În comparație cu rochiile largi care ajungeau până la degetele de la picioare, acest lucru ar fi oferit un confort incomparabil. Totuși, cred că motivul pentru care „costumul Chanel” a fost îndrăgit de femei a fost pentru că era un design care nu și-a pierdut eleganța. Un design care este iubit de mulți oameni și amintit de mult timp este unul care ține cont nu numai de frumusețea vizuală, ci și de confortul utilizatorilor. Designul 『Coco Chanel』 le-a satisfăcut pe toate și astfel, chiar și după aproape 100 de ani, a devenit un design care este încă iubit de aproape toate femeile.