Folosirea corectă a clonării umane poate aduce beneficii omenirii. Prin consens social, reglementări și protocoale, clonarea umană condiționată și parțială va aduce beneficii unei societăți mai bune.


Clonarea este un cuvânt care se referă la producerea unei entități identice cu o entitate în starea sa naturală. Clonarea animalelor a fost deja făcută. Dolly oaia clonată, care a primit multă atenție din partea oamenilor, este produsul. Dolly este o oaie clonată născută cu o rată de supraviețuire de aproximativ 1 la 270. Nașterea lui Dolly, oaia clonată, ne-a surprins și speriat. Acest lucru se datorează faptului că clonarea animalelor este posibilă, ceea ce înseamnă că și clonarea oamenilor va fi posibilă în curând. Vă puteți întreba care este diferența dintre clonarea animalelor și clonarea umană, având în vedere că ambele sunt clone ale viețuitoarelor. Cu toate acestea, din moment ce suntem oameni și gândim centrați pe om, cei doi sunt diferiți și ar trebui tratați din perspective diferite. Prin revoluția civilă, a apărut conceptul de drepturi ale omului, iar demnitatea umană a devenit una dintre ideologiile importante ale societății moderne. Clonarea umană este o problemă foarte gravă care poate încălca demnitatea umană. Înseamnă asta că clonarea umană ar trebui să fie complet interzisă? Clonarea umană nu ar fi benefică pentru umanitate dacă ar fi folosită corect? Aș dori să discut direcția dezirabilă a clonării umane.

În primul rând, cum ar trebui să definim clonarea umană? Ar trebui să ne gândim la asta ca pur și simplu creând indivizi umani identici? Toată lumea ar fi de acord că clonarea umană este procesul de creare a unei alte entități care este identică genetic cu o entitate. În plus, iau în considerare clonarea părților umane, cum ar fi organele, și manipularea genelor copiilor nenăscuți în ceea ce privește realizarea unei ființe umane ideale ca zone ale clonării umane. Pot exista diferențe de opinii cu privire la cele două lucruri menționate mai târziu de la persoană la persoană. Voi începe acest articol pe baza acestei definiții a clonării umane.

Cred că clonarea umană este benefică pentru oameni. Prin urmare, cred că ar trebui permisă clonarea umană. Desigur, regulile și reglementările sociale pentru aceasta sunt esențiale. Clonarea indivizilor umani este probabil opusă de majoritatea oamenilor. Este posibil ca majoritatea oamenilor să se opună nașterii unor copii selectați genetic. În schimb, cred că majoritatea oamenilor ar sprijini clonarea parțială a obiectelor, cum ar fi organele umane. Aceasta este o părere complet personală, fără temei. Categoria clonării umane despre care susțin că ar trebui permisă le include pe toate trei.

Cred că clonarea unui individ nu este foarte diferită de nașterea de gemeni identici. Gemenii identici sunt atunci când celulele se divid pentru a crea indivizi identici genetic, iar clonarea este atunci când indivizi identici genetic sunt creați folosind gene din celule somatice. În ambele cazuri, există mulți indivizi identici genetic. Ar trebui excluși gemenii identici deoarece mulți dintre ei sunt identici genetic? Nu l-am respins și credem că este corect să nu facem acest lucru. Oamenii ridică uneori problema diversităţii. Doar pentru că gemenii identici sunt identici din punct de vedere genetic nu înseamnă că sunt exact aceeași persoană. Deși au personalități similare, există și diferențe de înfățișare care permit altor persoane să facă distincția între cele două. Același lucru se va aplica și persoanelor create prin clonarea umană. Ei vor avea propria lor unicitate, care este diferită de entitățile existente. Desigur, clonarea unui obiect complet va cauza multe probleme. Clonarea umană are potențialul de a fi exploatată și, din punct de vedere istoric, oamenii nu au fost dispuși să permită asta. Cred că astfel de probleme pot fi rezolvate prin consens social, reglementări și reguli.

Clonarea unor părți ale obiectelor, cum ar fi organele, ar fi de mare beneficiu pentru umanitate. Va da o viață nouă oamenilor care suferă de boli și va prelungi viața umană, așa că, chiar dacă nu este o viață complet nemuritoare, va aduce o viață de semi-renaștere deoarece partea cu probleme poate fi înlocuită. Dar procesul de obținere a acelor părți ale corpului va fi important. Clonarea unui individ complet și trimiterea unei persoane vii la moarte pur și simplu pentru un organ nu ar trebui să fie posibilă. Acesta este ceva ce nu ar trebui să se întâmple, deoarece folosește oamenii ca mijloc. În acest moment, replicarea ar trebui să continue în direcția reproducerii doar a unei părți a obiectului.

Dacă nașterea copiilor selecționați genetic este bine controlată, putem crea o societate în care toată lumea să fie fericită. Controlul va fi important aici. Dacă toate genele ar putea fi controlate, idealul oamenilor ar fi același, rezultând o societate standardizată fără diversitate genetică. Dacă se întâmplă acest lucru, oamenii se pot confrunta și cu dispariția, la fel cum multe specii de plante care și-au pierdut diversitatea genetică au dispărut. Selecția genetică ar trebui utilizată numai în situații specifice pentru a elimina genele bolii. Hemofilia, malaria și unele tipuri de cancer sunt boli reprezentative cauzate de genele bolii. Prin controlul genelor, aceste boli pot fi prevenite pe deplin.

Percepția socială a clonării umane este negativă. Majoritatea oamenilor văd clonarea umană prin imagini negative create prin filme și emisiuni, fără a lua în considerare beneficiile care pot fi obținute prin clonare. Nu susțin copierea necondiționată. Clonarea umană condiționată și parțială ar putea duce la o societate mai bună și la așa-numitul jackpot.