Utilizarea aditivilor alimentari nocivi trebuie redusă la minimum. Și imaginea negativă pe scară largă a aditivilor alimentari autorizați trebuie îmbunătățită.


Cu mult timp în urmă, a existat o reclamă care a avut un mare succes în industria cafelei din Coreea. Dacă te uiți la această reclamă, vei observa fraza „Am eliminat cazeinatul de sodiu dăunător și am adăugat în schimb lapte fără grăsimi”. Se spune că prin această reclamă, consumatorii au devenit mai îngrijorați cu privire la cazeinatul de sodiu, ceea ce a făcut ca vânzările companiei de publicitate să crească semnificativ, iar vânzările altor companii să scadă semnificativ. Ulterior, alte companii au început cu întârziere să producă și să vândă cafea cu cazeinatul de sodiu îndepărtat. Deci, este cazeinatul de sodiu cu adevărat dăunător pentru corpul nostru, așa cum spune industria cafelei? De asemenea, dacă nu este dăunător, vom afla în acest articol de ce cazeinatul de sodiu a devenit subiectul unei vânătoare de vrăjitoare.

În primul rând, înainte de a analiza efectele nocive ale cazeinatului de sodiu, să aflăm ce este cazeinatul de sodiu. Cazeina de sodiu Cazeina este principala proteină din lapte și ingredientul principal al brânzei. Proteina din zer, o altă proteină din lapte, este digerată și absorbită foarte repede. Spre deosebire de zer, cazeina este o substanță foarte benefică care este digerată lent în organism și furnizează o anumită cantitate de aminoacizi pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, proteina cazeină nu poate fi extrasă cu ușurință deoarece dimensiunea moleculei este foarte mică. Prin urmare, în lapte se adaugă acid și se extrage sub formă de sare. Sarea creată în acest proces este cazeinatul de sodiu.

Când cazeinatul de sodiu este ingerat, acesta este ionizat în proteine ​​​​cazeină și sodiu de către fluidele corporale. Proteina cazeină este digerată de pepsină în stomac, iar sodiul este excretat din organism prin fluidele corporale. Proteinele cazeinice care au fost digerate de pepsină se adună împreună pentru a forma mucilagii lipicios. Digestia cu pepsină este încetinită de acest mucus, furnizând aminoacizi organismului nostru foarte lent. Datorită acestor caracteristici, este foarte popular în rândul culturiștilor care au nevoie de un aport constant de proteine ​​pe o perioadă lungă de timp, sau al pacienților cu artrită care trebuie să folosească mușchii în loc de articulații.

Există două motive pentru care cazeinatul de sodiu, un tip de proteină, a ajuns să fie urât de industrie. În primul rând, spre deosebire de cafea și zahăr conținute în amestecurile de cafea, este un aditiv alimentar sintetizat artificial. Al doilea este de a maximiza efectul promoțional pentru urmărirea profitului de către companie. În zilele noastre, în care a mânca bine și a trăi bine sunt importante, găsirea celor mai sănătoase alimente posibile a devenit o preocupare majoră pentru consumatori. Principalul interes al industriei este să folosească aceste caracteristici ale consumatorilor pentru a promova faptul că produsele lor sunt benefice sau inofensive pentru organismul uman. Industria cafelei promovează și cazeinatul de sodiu, cu care consumatorii nu sunt familiarizați, de parcă ar fi o otravă. Consumatorii s-au simțit respins de acest lucru, iar cererea de amestecuri de cafea fără cazeinat de sodiu a crescut semnificativ.

Acum că a fost etichetat ca aditiv alimentar, se pare dificil ca cazeinatul de sodiu să evite atenția negativă a consumatorilor. Pe măsură ce nocivitatea aditivilor alimentari continuă să primească atenție, acest lucru poate fi pe deplin dedus din faptul că producătorii de alimente procesate încearcă să reducă cumva numărul de aditivi alimentari. În plus, potrivit unui sondaj preliminar efectuat de o companie care a îndepărtat cazeinatul de sodiu și l-a vândut, consumatorii au avut tendința de a fi reticenți în a utiliza cazeinatul de sodiu. Acest lucru este susținut de explicația unui oficial al companiei că au eliminat cu îndrăzneală cazeinatul de sodiu din acest motiv.

Ca atare, imaginea negativă pe scară largă a aditivilor alimentari autorizați trebuie îmbunătățită. Nu este nevoie să fii vag îngrijorat cu privire la instigările senzaționale din partea unor instituții de presă sau a unor neexperti. Desigur, eforturile industriei de a minimiza utilizarea aditivilor alimentari nocivi și de a reduce numărul de persoane care le folosesc trebuie să continue. În plus, guvernul și mass-media ar trebui să depună eforturi pentru a oferi informații corecte, astfel încât consumatorii să poată consuma alimente cu încredere.