Din perspectiva depășirii contradicțiilor, Genrikh Saulovici Altshuller a clasificat contradicțiile în contradicții tehnice și fizice și a propus soluții specifice.


TRIZ, cunoscută și sub numele de Teoria Invenției, este o teorie pentru rezolvarea creativă a problemelor și a fost creată de Genrikh Saulovich Altshuller în fosta Uniune Sovietică. Acesta a analizat 40.000 de brevete și a constatat că cele mai bune brevete aveau toate un lucru în comun: depășeau contradicțiile. Apoi și-a continuat cercetările din perspectiva depășirii contradicțiilor și le-a clasificat în contradicții tehnice și contradicții fizice și a propus soluții specifice.

O contradicție tehnică este un conflict între valorile a două variabile tehnice. De exemplu, pentru a crește viteza unui avion, trebuie să instalați un motor cu mai multă putere. Cu toate acestea, pentru a crește puterea, motorul trebuie să fie mai mare, ceea ce înseamnă că trebuie să fie mai greu. În cele din urmă, un motor mai mare crește greutatea avionului, ceea ce scade viteza acestuia. Pe de altă parte, dacă puneți un motor mai ușor, nu veți putea crește viteza din cauza limitărilor puterii sale.

În Triz există 40 de principii inventive pentru a rezolva contradicții tehnice de acest gen. Dacă aplicați fiecare dintre aceste principii la o problemă tehnică pe care o întâlniți pe teren, veți obține o mulțime de soluții diferite. Un exemplu este aplicarea celui de-al 40-lea principiu de invenție, "Folosiți materiale compozite", pentru a rezolva problema vitezei avioanelor. La vremea respectivă, cererea guvernului de a reduce greutatea bombardierului B1 a determinat un producător de avioane să realizeze aripile avionului dintr-un material compozit din plastic pe bază de epoxidice în loc de metal, reducând greutatea totală a bombardierului cu 15% și economisind bani. Această reducere a greutății permite creșterea vitezei cu același motor.

Pe de altă parte, o contradicție fizică este atunci când o variabilă trebuie să aibă valori diferite în același timp. De exemplu, un avion trebuie să aibă roți pentru decolare și aterizare, dar nu trebuie să aibă roți în timpul zborului pentru a minimiza rezistența aerului. Ne putem aminti de primele avioane cu roți care erau încă atașate de fuselaj în timpul zborului, dar în avioanele supersonice de astăzi, roțile de pe fuselaj trebuie îndepărtate în timpul zborului, deoarece acestea provoacă o rezistență enormă a aerului, ceea ce poate duce la accidente fatale.

Pentru a rezolva această contradicție fizică, Genrikh Saulovici Altshuller a propus mai multe principii, inclusiv "separarea în funcție de timp". Pentru a ilustra separarea prin timp, luați în considerare problema roților de avion din exemplul anterior. Această problemă se rezolvă prin retragerea roților în fuselaj odată ce avionul este complet în aer, astfel încât acestea să nu fie supuse rezistenței aerului în timpul zborului.

Așadar, este posibil ca cineva să recunoască și să rezolve cu ușurință aceste contradicții tehnice și fizice? Din păcate, este nevoie de multă pregătire și experiență pentru a face acest lucru. Pe teren, contradicțiile tehnice sunt adesea primul lucru pe care un tehnician îl poate recunoaște. Cu toate acestea, atunci când contradicțiile tehnice sunt analizate îndeaproape, contradicțiile fizice se află adesea în centrul problemei. Prin urmare, rezolvarea contradicțiilor tehnice este semnificativă, dar găsirea și rezolvarea contradicțiilor fizice care stau la baza acestora reprezintă modalitatea de a rezolva problema în mod fundamental.