În această postare pe blog, vom analiza ce este Skinfoot și cum funcționează.


În ultimii ani, au fost dezvoltate diverse forme de interfețe utilizator de calculator care pot fi purtate în mod natural oriunde și oricând. O interfață este un dispozitiv care conectează un utilizator uman cu un computer. Una dintre formele acesteia este "skinput", care folosește literalmente pielea de pe corp ca ecran tactil pentru a introduce informații într-un computer. Un dispozitiv skinput este format dintr-un proiector care permite apariția unui ecran de meniu pe palmă sau pe antebraț, un senzor de vibrații care poate detecta vibrațiile care apar atunci când utilizatorul atinge pielea cu degetele și o conexiune care transmite vibrațiile detectate către computer. Atunci când ecranul este proiectat pe antebraț sau pe palma utilizatorului de către proiector, zona de piele este atinsă, ceea ce face ca pielea să vibreze. Skinfoot folosește aceste vibrații pentru a detecta locația pielii atinse și primește aceste informații.

Această tehnologie este posibilă deoarece, atunci când un deget apasă pe piele, caracteristicile de transmisie ale vibrației se schimbă în funcție de locație. Atunci când un senzor de vibrații este plasat pe antebraț într-o anumită locație și se efectuează un skinfoot, magnitudinea, forma și frecvența vibrațiilor detectate de senzor variază în funcție de locația pielii. Acest lucru se datorează faptului că poziția și forma componentelor corpului, cum ar fi mușchii și oasele, sunt diferite în fiecare punct, iar distanța dintre senzor și punctul apăsat de deget este diferită.

Atunci când apăsați degetul pe piele, acesta creează mai multe forme diferite de energie vibrațională, dintre care o parte devine sunet și călătorește prin aer. Vibrațiile rămase sunt împărțite în unde transversale, care se deplasează pe suprafața pielii ca niște valuri, și unde longitudinale, care se deplasează în interiorul corpului, vibrând oasele și revenind la piele. Frecvențele vibrațiilor produse de aceste unde longitudinale și transversale sunt indicii importante pentru localizare.

Atunci când o undă transversală generează o vibrație, amplitudinea acesteia depinde de forța cu care este apăsat degetul, de rezistența zonei de piele care este presată și de ductilitatea țesutului. Pentru aceeași forță de apăsare, o viteză de apăsare mai mare va genera mai multe vibrații cu o frecvență relativ mai mare. Vibrațiile cu frecvență mai mare sunt transmise relativ mai repede și sunt mai precise. În plus, undele transversale se deplasează mai departe, deoarece cu cât este mai groasă carnea din zona de contact și cu cât pielea este mai moale, cu atât mai mare este amplitudinea vibrației care se propagă. Undele transversale tind să producă vibrații de amplitudine mai mare decât undele longitudinale. Spre deosebire de undele transversale, care ricoșează pe suprafața pielii la amplitudini mari, undele longitudinale se deplasează prin piele și prin țesuturile moi de dedesubt pentru a ajunge la oase. Aceste unde longitudinale determină oasele să vibreze, iar vibrațiile sunt reflectate înapoi către piele. Undele longitudinale au o tensiune mai mică decât cele transversale și respectă legile fizicii în solide. Undele longitudinale generează frecvențe relativ mai mari decât cele transversale. Aceste frecvențe sunt detectate de senzorul de vibrații, iar dispozitivul de conectare le convertește într-un semnal digital care este trimis la computer.

Skinfoot se află încă la început de dezvoltare și are doar o interfață simplă de utilizator. Deși există variații de la o persoană la alta, și chiar în cadrul aceleiași persoane, între cot și degete, acesta poate identifica informațiile pe care doriți să le tastați cu o precizie medie de 95%. Acest lucru nu este suficient pentru a vă înlocui tastatura actuală. Cu toate acestea, motivul pentru care această tehnologie este atât de interesantă este că interfețele de utilizator care utilizează părți ale corpului ar putea duce la calculatoare care nu necesită un monitor sau o tastatură.